1. IBN
  2. Nieuws
  3. Werkzoekenden ontdekken (verborgen) talent!
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Werkzoekenden ontdekken (verborgen) talent!

Werkzoekenden ontdekken (verborgen) talent!

15 november 2019

Op 27 november organiseert het WSP Noordoost-Brabant, voor het tweede jaar op rij, het Talent Event in Oss. Vorig jaar ontvingen wij zo’n 200 bezoekers op het Talent Event. Dit jaar willen we dat succes gaan evenaren! Het Talent Event staat volledig in het teken van ontdekken: werkzoekenden worden geholpen bij het bepalen welk werk ze leuk vinden en welk werk goed bij hen past. Maar ook, wat maakt hen uniek en waar liggen hun talenten?


Sluit de kennis en ervaring van de werkzoekende niet meer aan op de huidige arbeidsmarkt of wil iemand zich in een andere werkrichting ontwikkelen? Dan horen zij hier meer over de branches waar men nieuw talent goed kan gebruiken of over leerwerktrajecten die te volgen zijn in horeca, logistiek, productie, metaal, installatietechniek, groen, facilitair of zorg.

Voor allerlei branches worden challenges georganiseerd: zo krijgen bezoekers de kans om iemand te fouilleren, een (mini)vrachtwagen door een parcours te leiden of hun groene vingers te testen.

Nieuwe kansen
Tijdens het Talent Event komen vraag en aanbod samen. Werkgevers uit verschillende branches presenteren zich met een challenge. Werkzoekenden kunnen in gesprek gaan met de werkgevers. Over vacatures of leerwerktrajecten die goed zouden passen bijvoorbeeld. Een andere werkrichting kan weleens een mooie, nieuwe kans betekenen namelijk!

Speciaal tijdens Talent Event: werkzoekenden kunnen zich aanmelden om gratis een persoonlijke video te laten opnemen van zichzelf (ter waarde van € 250,-) die ze heel handig bij sollicitaties kunnen inzetten. Een werkgever heeft zo direct een goed beeld van een kandidaat! Daarnaast komen deze video’s terug op www.talentuitnoordoostbrabant.nl. Op deze site kunnen werkgevers (kosteloos) op zoek naar kandidaten voor hun vacatures. Dankzij de videopresentaties krijgen zij meteen beeld en geluid bij een kandidaat. En beeld zegt nou eenmaal meer dan 1000 woorden.

Ook werkzoekenden die geen oppas hebben zijn die dag gewoon welkom, mét de kinderen. Terwijl de ouder zich rustig oriënteert, gesprekken voert of ideeën opdoet, vermaken de kinderen zich met het springkussen, popcorn en ranja. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om langs te komen en zich op nieuwe mogelijkheden in de arbeidsmarkt te oriënteren.

Deelname aan het Talent Event is gratis. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden via wspnob.nl/talent-event. Iedereen is van harte welkom op 27 november van 11:30 tot 15:30 uur op de Industrielaan 63 in Oss (gebouw van IBN).

Foto Talent Event met uitnodiging.png