1. IBN
  2. Nieuws
  3. Vernieuwde leerwerkplaats de Maashorst officieel geopend
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Vernieuwde leerwerkplaats de Maashorst officieel geopend

Vernieuwde leerwerkplaats de Maashorst officieel geopend

09 maart 2017

Op maandag 6 maart werd op het voormalig defensieterrein in Nistelrode de gerenoveerde leerwerkplaats door Staatsbosbeheer, Hub Noord-Brabant en IBN officieel geopend. Het gebouw is een voormalig mobilisatie complex van defensie en was aan een opknapbeurt toe. Het voldeed niet meer aan de veiligheidseisen van nu. Tijdens de verbouwing is veel aandacht besteed aan veiligheid en comfort. Er is een verbeterde verwarming aangelegd, de werkplaats voldoet nu aan alle eisen. De leerlingen beschikken na de verbouwing over een prima ‘thuisbasis’ waar het prettig werken is, waar je comfortabel tijdens de pauzes kan eten en waar je je goed kan wassen en omkleden.

Maashorst overeenkomst IBN

Zelfvertrouwen
Om leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs in en rond de Maashorst de mogelijkheid te bieden tot leren en werken in de natuur, zijn HUB-Noord-Brabant, IBN en Staatsbosbeheer een unieke samenwerking aangegaan. In de leerwerkplaats krijgen zo’n 125  leerlingen, 5 dagen per week, de kans om zo zelfstandig mogelijk werkzaamheden in de natuur te verrichten en zo hun zelfvertrouwen te vergroten en een volgende stap te maken in het deelnemen aan de samenleving.

Buiten werken
De leerlingen voeren opdrachten uit zoals het repareren en aanleggen van hekwerk of snoeiwerk op het terrein. Het project levert training, specifieke vakkennis en oriëntatie in de natuursector op die bij de eigen voorkeur en niveau past. Het biedt leerlingen ook mogelijkheden om certificaten te halen die toegang geven tot werk (bijvoorbeeld kettingzagen volgens VCA veiligheidsstandaard), waarbij wordt ingespeeld op nieuwe vragen die zijn ontstaan vanuit het bedrijfsleven.

Medewerkers IBN