1. IBN
  2. Nieuws
  3. Van automatten naar mondkapjes en schorten bij IBN
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Van automatten naar mondkapjes en schorten bij IBN

Van automatten naar mondkapjes en schorten bij IBN

15 april 2020

Normaal worden er bij IBN in Veghel honderdduizenden automatten gestikt, maar nu ook duizenden (re-usable) mondkapjes en medische schorten. In deze tijd van het coronavirus is er een groot tekort aan medische beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en medische schorten.

Rudy van den Elzen, algemeen directeur van Van Dijk Holland, specialist op het gebied van textiel voor medische instellingen, zocht een oplossing voor het vergroten van zijn ordercapaciteit en kwam terecht bij IBN.

IBN is een sociale organisatie en richt zich ook op duurzaam ondernemen wat goed aansluit bij de visie van Van Dijk Holland. Door het gebruik van inventieve materialen zijn de maskers volgens een bepaalde procedure uitwasbaar en dus herbruikbaar. “Ook spreekt ons aan dat de productie wordt verricht door mensen die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt. Bovendien kon IBN snel schakelen en hadden ze in no-time de productielijn staan.”

Daarnaast is er een samenwerking met Assist Zorg. Algemeen directeur Yvonne Biemans: “De tekorten aan beschermingsmiddelen hielden mij dag en nacht bezig. Ik voorzag vanuit onze samenwerkingsverbanden in de zorg dat er grote tekorten zouden ontstaan in de (intra- en extramurale) ouderen – en gehandicaptenzorg en ook ik klopte aan bij IBN.”

Het maken van de juiste combinaties, netwerken aan elkaar verbinden en zo nu en dan eens flink out- of-the box denken, zijn zaken die horen bij de drie organisaties in deze samenwerking. “De mooie samenwerking met Van Dijk Holland en Assist Zorg maakt dat we als IBN ons steentje kunnen bijdragen”, legt Maarten Gielen, algemeen directeur van IBN, uit. “Dat geeft niet alleen een goed gevoel voor onze medewerkers maar is ook echt nodig.”

20200410_132701_600x450.jpg