1. IBN
  2. Nieuws
  3. Trailer documentairefilm Geletterd!
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Trailer documentairefilm Geletterd!

Trailer documentairefilm Geletterd!

04 november 2021

De documentairefilm Geletterd! gaat op maandag 8 november in première bij Theater De Lievekamp in Oss. In de film laten 5 mensen, onder wie enkele IBN-medewerkers, zien wat de winst is van taallessen en wat het hen oplevert in het dagelijks leven. Een bijzondere documentairefilm, gemaakt in samenwerking met regionale Rotary Clubs, Theater van de Stad en IBN, over mensen die met ondersteuning bij lezen en schrijven weer meedoen in de maatschappij.

In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen (jong)volwassenen moeite met taal, rekenen en digitale vaardigheden. De documentairefilm is gemaakt om het taboe onder mensen die moeite hebben met lezen en schrijven te doorbreken. Ook laat de film zien hoe een gezamenlijke verantwoordelijkheid in de aanpak van laaggeletterdheid door werkgevers en werknemers bijdraagt aan een betere arbeidsmarktpositie van medewerkers en zelfredzaamheid in de maatschappij.

De film is vanaf 9 november voor iedere organisatie of ondernemersvereniging beschikbaar die een bijdrage wil leveren aan de aanpak van laaggeletterdheid.

Meer weten over de aanpak van laaggeletterdheid? Neem contact op met communicatie@ibn.nl.

 

Wijzig je instellingen en vink marketing aan om de video te kunnen bekijken. Deze website maakt gebruik van marketing cookies. Lees onze cookieverklaring.