1. IBN
  2. Nieuws
  3. Themaweek januari
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Themaweek januari

Themaweek januari: ‘Hoe kom ik wél aan personeel?’

10 december 2021


Interessante online sessies voor werkgevers: Hoe kom ik wél aan personeel? Aangeboden door Werkgeversservicepunt, Talentvol en AANtWERK, het MVO platform van IBN, WSD en WeenerXL. Aanmelden kan voor drie verschillende online sessies: werken met statushouders, open je deuren met Open Hiring en Inclusieve vacatureteksten schrijven – zo doe je dat.


Sessie 1 - Werken met statushouders – 11 januari – 09:30 tot 11:00 uur

Een betaalde baan is de start van een nieuw bestaan voor statushouders in Nederland. Daardoor zijn ze vaak extra gemotiveerd. Maar: arbeidsparticipatie blijft sterk achter. Wat betekent het voor het team? Welke begeleiding heeft een statushouder nodig? En zijn er subsidies of regelingen beschikbaar?

Sessie 2 - Open je deuren met Open Hiring – 13 januari – 09:30 tot 11:00 uur

Een baan zonder sollicitatiegesprek. Open Hiring vraag om lef van werkgevers. Lef om situaties te omarmen waarin we niet alle antwoorden kennen. Iets voor jou?

Sessie 3 – Inclusieve vacatureteksten schrijven: zó doe je dat! – 13 januari – 15:00 tot 16:30 uur

Vacatureteksten zijn soms onbedoeld zodanig geschreven dat ze een bepaald type werknemer aantrekken. Vaak iemand die al in de meerderheid vertegenwoordigd is. Onbewust houd je bijvoorbeeld de persoon die weggaat uit het team in gedachten. Of ben je (onbewust) op zoek naar een kopie van jezelf. Je verkleint hierdoor de poule aan potentiële kandidaten én versterkt de homogeniteit van je personeelsbestand. Inclusief ondernemen start daarom met het schrijven van inclusieve vacatureteksten.

Wil je graag deelnemen aan deze interessante sessies?
Ga dan naar https://www.aantwerk.nu/evenementen en meld je aan!

IBN_Afbeelding_Hoe-kom-ik-wel-aan-personeel.jpg