1. IBN
  2. Nieuws
  3. Succesvolle samenwerking IBN en ROC de Leijgraaf
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Succesvolle samenwerking IBN en ROC de Leijgraaf

Succesvolle samenwerking IBN en ROC de Leijgraaf

13 juli 2017

Mooie toekomst voor geslaagden bij ‘Entree werkt in logistiek’

Het opleidingsproject ‘Entree werkt in logistiek’ kan het allereerste schooljaar afsluiten met maar liefst 12 geslaagden. Eén leerling is eerder in het jaar gestopt. De geslaagden gaan ofwel verder met een vervolgopleiding of hebben inmiddels al een baan gevonden. In het nieuwe schooljaar start wederom een klas ‘Entree werkt in logistiek’. Hiervoor zijn al veel aanmeldingen.

ROC Diploma IBN

De samenwerking tussen IBN en ROC de Leijgraaf in het project ‘Entree werkt in logistiek’ is uniek en nieuw in de regio. Voor ROC de Leijgraaf is het een mooie mogelijkheid om leren op de werkvloer in de praktijk te brengen. Voor IBN is het een manier om nieuwe groepen te laten instromen in de bedrijven.

Perspectief op werk in logistiek
De opleiding betreft het profieldeel (niveau 1) van de ROC opleiding Logistiek. Een richting met goede kansen op de arbeidsmarkt. Met name in onze regio is er perspectief op werk in de logistieke sector.

De leerlingen krijgen zowel theorie als praktijkles bij IBN Productie in Veghel. Voor de theorielessen is een speciale theorieruimte voor hen beschikbaar gesteld. Hier krijgen ze instructie van een instructeur en praktijkopleider van IBN. De praktijk volgen ze door mee te gaan werken in de productie en logistiek (bij Cortexon, Moooi, Graypants, magazijn en intern transport). Voor algemeen vormende theoretische vakken krijgen ze les bij ROC de Leijgraaf.