1. IBN
  2. Nieuws
  3. Social shift academy
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Social shift academy

Social shift academy; een leerwerkplek in de social media branche

06 juni 2017

De Social shift academy is een individueel opleidingstraject van Apostle waarbij deelnemers opgeleid worden voor een carrière in de wereld van social media. Het doel van de opleiding is om kandidaten waarbij ervaring of kennis ontbreekt, een kans te bieden op een carrière als social media expert.

Gestart

De Social shift academy is een initiatief van Apostle, een bedrijf uit Oss dat social media diensten levert, in samenwerking met IBN Arbeidsintegratie om deelnemers praktijkervaring te laten opdoen bij een potentiële werkgever. De eerste zes deelnemers die aangedragen zijn door IBN Arbeidsintegratie hebben de kickoff bijeenkomst gehad en starten het opleidingstraject bij Apostle in Oss.

In de praktijk

Gedurende een intensief programma doorlopen de deelnemers vijf fasen om een Social Master te worden. De kennisoverdracht geschiedt via een combinatie van on- en offline. Deelnemers krijgen toegang tot video’s, Podcasts en een online community van experts. De academy is opgebouwd volgens het 70-20-10 principe waarbij ze 70% leren door te werken, 20% leren via coaching en feedback, en 10% leren via formele workshops.

De opleiding start met drie maanden theorieles, gevolgd door drie maanden praktijkervaring onder begeleiding van een expert van Apostle. Vervolgens gaan de kandidaten 18 maanden praktijkervaring opdoen bij een potentiële werkgever. De eerste werkgevers die een opleidingsplaats beschikbaar stellen zijn inmiddels bekend, namelijk de Talenten Campus Oss en de Gemeente Oss.

Voor iedereen met affiniteit

Doordat de focus op de praktijkopleiding ligt, is diversiteit in de achtergrond van de deelnemers geen belemmering. Op deze manier kunnen zowel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook werkzoekenden heropgeleid worden tot social media expert.
Momenteel zijn er nog volop gesprekken gaande met verschillende organisaties om deelnemers een opleidingsplaats aan te kunnen bieden.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met 0413 - 28 21 14 of mail naar contact@ibn.nl

Leerlijn IBN