1. IBN
  2. Nieuws
  3. Rabobank Uden Veghel: samen met bedrijven talent beter benutten
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Rabobank Uden Veghel: samen met bedrijven talent beter benutten

Rabobank Uden Veghel: samen met bedrijven talent beter benutten

04 mei 2017

Wat kunnen we in Uden doen om meer mensen kansen te bieden op de arbeidsmarkt? Hoe kunnen we de verspilling van talent tegengaan? Tijdens Elements of Wonder, het businessevent op 13 mei 2017, wordt een initiatief gelanceerd om zuiniger om te gaan met het beschikbare talent in Uden. Rabobank Uden Veghel neemt hierin het voortouw, samen met IBN en Wiltec. De boodschap: er is werk voor iedereen!

Rabobank Uden Veghel heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het businessevent Elements of Wonder. “Dit evenement verbindt het bedrijfsleven, daarom dragen wij het een warm hart toe”, legt directeur Erik Jansen uit. “Als organisatie vinden wij het belangrijk om mensen en bedrijven samen te brengen. Tegelijkertijd willen we het evenement aangrijpen om de aandacht te vestigen op een belangrijk en zeer actueel thema: verspilling. In het bijzonder de verspilling van talent. ”

Oog voor de persoon
Verspilling van talent, wat houdt dat precies in? Erik Jansen: “Ieder mens heeft talenten, maar we hebben daar niet altijd oog voor. We kijken nog te veel naar wat mensen doen, en te weinig naar wat ze in hun mars hebben. Daardoor blijft veel talent onbenut. Ik zou graag zien dat we mensen meer beoordelen op wie ze zijn, wat ze kunnen en niet op wat ze doen. Daar wordt iedereen beter van. Als Rabobank Uden Veghel willen wij hier onze bijdrage aan leveren.”

Anders naar mensen kijken
Erik Jansen wil samen met het bedrijfsleven in Uden meer mensen aan passend werk helpen. “Het begint met anders naar mensen kijken. Talent wíllen zien. Kijk eens hoeveel geld we samen uitgeven aan werving en selectie. Terwijl het talent dat je nodig hebt soms veel dichter bij huis te krijgen is.” Hij doelt daarbij zeker niet alleen op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Dit gaat ook over mensen die iedere dag diverse kilometers afleggen voor hun werk, terwijl om de hoek werk ligt dat veel beter aansluit bij hun talenten.”

Samenwerken en informatie delen
Een succesvolle aanpak begint volgens Erik Jansen met samenwerking. “Het kan iedere organisatie overkomen dat je afscheid moet nemen van medewerkers. Als bank hebben we dat zelf ook meegemaakt. Hoe mooi is het als je die personen via collega-bedrijven nieuwe banen kunt aanbieden die passen bij hun talenten? Dat kan natuurlijk alleen als we elkaar weten te vinden, informatie uitwisselen en bijvoorbeeld onze HR-afdelingen aan elkaar koppelen. Het mes snijdt altijd aan twee kanten: door samen te werken kunnen we snel veel mensen gelukkiger maken én kosten besparen.”

Kick-off op 13 mei
Rabobank Uden Veghel, IBN en Wiltec hebben de handen al ineengeslagen om zuiniger om te gaan met talent. Ook andere bedrijven hebben hun commitment al toegezegd. Op zaterdag 13 mei, tijdens het businessevent Elements of Wonder, is de kick-off van het initiatief. “Op welke fronten we gaan samenwerken en hoe we dat invullen staat nog niet vast, daarover gaan we na het event graag in gesprek met de bedrijven die onze ideeën delen”, stelt Erik Jansen. “Tijdens Elements of Wonder hoor je hier meer over. Ik wil nu alvast alle ondernemers oproepen om over het thema na te denken en op 13 mei hun commitment toe te zeggen. We worden hier met zijn allen beter van.” Bedrijven die geïnspireerd zijn en graag meedenken kunnen zich natuurlijk nu al melden via event@businesseventsuden.nl.

Elements of Wonder, het businessevent van ondernemend Uden, Volkel en Odiliapeel, vindt plaats op 13 mei op Hemelrijk. Voor meer informatie: www.businesseventsuden.nl. Via deze site kunt u ook eenvoudig kaarten bestellen.