1. IBN
  2. Nieuws
  3. Opleiding Logistiek gestart in nieuw leerwerktraject
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Opleiding Logistiek gestart in nieuw leerwerktraject

Opleiding Logistiek gestart in nieuw leerwerktraject

10 juli 2018

Een opleiding Logistiek in het leerwerktraject Meters maken, daar zijn op 9 juli zes kandidaten mee gestart. Dit is een extern onderdeel van de werkleerlijn Logistiek. Het is een samenwerking tussen het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, IBN, WSD en Weener XL.  De komende twee jaar worden 400 werkplekken gecreëerd in kansrijke sectoren zoals procestechniek, logistiek, bouw, zorg en horeca. In deze sectoren zitten werkgevers te springen om personeel.

Leerlijn IBN

De opleiding Logistiek waar de kandidaten mee zijn gestart, duurt drie maanden. Ze werken bij diverse werkgevers en gaan één dag in de week naar school. De lessen worden gegeven bij Sligro in Veghel zodat de vraagstukken ook in de praktijk gebracht kunnen worden.

Tijdens de opleiding leren de kandidaten bijvoorbeeld inkomende goederen verwerken, werkzaamheden verrichten in het magazijn en hoe ze veilig kunnen werken. Aan het eind van de drie maanden bezitten de kandidaten praktijk certificaten logistiek waarmee ze zich verder kunnen ontwikkelen.