1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe werkleerlijn: Medewerker Hospitality
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe werkleerlijn: Medewerker Hospitality

Nieuwe werkleerlijn: Medewerker Hospitality

18 juni 2021

Alles leren over service en gastvrijheid? Dat kan via IBN. De nieuwe werkleerlijn Hospitality leidt uitkeringsgerechtigden, kandidaten die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt, op voor een kansrijk beroep in de dienstverlenende sector.


Kandidaten volgen de basismodule Hospitality en kunnen na de introductiemodule kiezen uit 3 verschillende richtingen:

  • Horeca/ Catering
  • Gastheer/ Gastvrouw
  • Beheerder/ Conciërge

Na de introductiemodule kiest de kandidaat voor één van de drie richtingen waarin hij/ zij zichzelf kan specialiseren.

De drie richtingen in het kort
In de richting ‘Horeca/ Catering’ leren kandidaten gerechten te maken en deze te serveren aan collega’s en gasten. Ook houden zij de keuken schoon. In de richting ‘Gastheer/ Gastvrouw’ heten kandidaten de gasten welkom en staan hen vriendelijk te woord. Zij telefoneren, verrichten administratief werk en maken reserveringen voor vergaderingen. In de richting ‘Beheerder/ Conciërge’ leren kandidaten (technische) vragen op te lossen en alles over gebouwenbeheer. Een beheerder/ conciërge is het gezicht van een locatie.

Opleiden tot een kansrijk beroep
Werkleerlijnen leiden op tot een kansrijk beroep. Na het afronden van de werkleerlijn ‘Medewerker Hospitality’ weet een kandidaat in welke richting er met hulp van IBN een baan gevonden kan worden. Dit is altijd maatwerk. Voorbeelden van banen zijn: medewerker bedrijfskantine, conciërge op een school en balie- of callcenter medewerker.

Bekijk het leaflet over de werkleerlijn ‘Medewerker Hospitality.

Meer informatie