1. IBN
 2. Nieuws
 3. Nieuwe Raad van Commissarissen voor IBN
 1. IBN
 2. Nieuws
 3. Nieuwe Raad van Commissarissen voor IBN

Nieuwe Raad van Commissarissen voor IBN

24 mei 2019

De Raad van Commissarissen van IBN heeft een andere samenstelling. Liefst drie nieuwe leden zijn geïnstalleerd. Waar voorheen de Raad van Commissarissen bestond uit 9 commissarissen van wie er 6 afgevaardigd waren vanuit de gemeenten, is deze nu ingericht op basis van specifieke deskundigheid en onafhankelijkheid. De gemeenten zijn vertegenwoordigd in de Algemene Vergadering.


De Raad van Commissarissen bestaat nu uit:
 • de heer Jos Rooijakkers (voorzitter en portefeuille financiën, al ruim 13 jaar commissaris bij IBN). Jos Rooijakkers heeft vanuit zijn rol als directievoorzitter bij verschillende Rabobanken een uitgebreide expertise in financiën en ondernemerschap.
 • de heer Ton Goedmakers (portefeuille ondernemerschap/ innovatie, al ruim 13 jaar commissaris bij IBN). Ton Goedmakers is jarenlang bestuursvoorzitter van het internationaal opererende familiebedrijf Vebego geweest. Inmiddels heeft hij dit stokje overgedragen, al is hij wel als commissaris nog betrokken bij Vebego. Ook vanuit andere toezichthoudende rollen in zowel profit als non-profit heef hij uitgebreide expertise opgebouwd.
 • mevrouw Sultan Günal-Gezer (portefeuille politiek-bestuurlijk, op 10 april benoemd als commissaris, zij was in het verleden ook al eens commissaris bij IBN). Sultan Günal heeft ruime bestuurlijke ervaring, zowel als raadslid en wethouder bij de gemeente Uden als ook als Tweede Kamerlid.
 • mevrouw Anneriek de Heer (portefeuille HRM, op 10 april op aanbeveling van de Ondernemingsraad benoemd als commissaris). Anneriek de Heer heeft jarenlange ervaring op het terrein van P&O, zowel binnen het bedrijfsleven als bij verschillende universiteiten. Naast haar huidige functie als directeur P&O van de Radboud Universiteit geeft zij ook in de praktijk leiding aan een team dat voor de universiteit de invulling van de Participatiewet verzorgt. 
 • de heer Jeroen Walraven (portefeuille re-integratie/ innovatie, op 10 april benoemd als commissaris). Jeroen Walraven heeft zowel ervaring in het bedrijfsleven als bij de semi-overheid. Hij is bekend met de branche door onder andere zijn directeurschap van collegabedrijf WAA in Venlo. Vanuit andere directeurs- en bestuurdersfuncties heeft hij ook als klant ervaring opgedaan met de branche.

  Op de foto van links naar rechts: Wil Jan Stommels (IBN), Maarten Gielen (IBN), Sultan Günal, Machteld van Boheemen (IBN), Ton Goedmakers, Anneriek de Heer, Jeroen Walraven en Jos Rooijakkers.

 

bestuur en toezicht IBN