1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe pilot Digitsociaal: unieke samenwerking IBN en bedrijfsleven
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe pilot Digitsociaal: unieke samenwerking IBN en bedrijfsleven

Nieuwe pilot Digitsociaal: unieke samenwerking IBN en bedrijfsleven

23 juni 2016

IBN Arbeidsintegratie is gestart met de pilot Digitsociaal waarin medewerkers die vanuit de Participatiewet zijn ingestroomd worden opgeleid tot bijvoorbeeld social media redacteur, softwaretester of technisch ICT’er. Ze krijgen begeleiding en opdrachten vanuit vier bedrijven uit de regio.

Op de arbeidsmarkt is veel vraag naar mensen die deze nieuwe beroepen kunnen uitvoeren. Daar is IBN op ingesprongen met deze pilot. De bedrijven Apostle, Regiovacatures Online, Smartfanpage en Lanthopus X werken er al aan mee: de medewerkers zijn aan één van deze bedrijven gekoppeld. Als het goed bevalt worden ze na drie maanden gedetacheerd bij het bedrijf waar ze voor hebben gewerkt en waardoor ze zijn begeleid.

Luuk Jacobs is een van de deelnemers: “Ik programmeer heel graag en kan daar nu mee bezig zijn. Ik heb te horen gekregen dat ik snel en secuur werk, zelfs op het niveau van iemand die dit al jaren doet.”

Op dit moment zijn er al twee proefplaatsingen gerealiseerd. Als de pilot slaagt, is het de bedoeling dat er vijftig banen worden gecreëerd. Vanuit verschillende bedrijven is er al interesse getoond. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gerrit Timmerman, consulent IBN Arbeidsintegratie, telefoon 0413 28 20 25.