1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe keet
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe keet

“Supertrots op onze nieuwe keet”

07 september 2017

Al jaren is hij keetmeester. En daarmee verantwoordelijk voor het netjes en schoon houden van de rijdende werkplek. Dave krijgt de eer om zijn splinternieuwe keet officieel te onthullen. Samen met algemeen directeur Maarten Gielen en onder toeziend oog van zo’n honderd bewoners uit de wijk Schutveld. “Wat ziet de keet er gaaf uit. We zijn supertrots.”

Keet IBN

Het feestje in de wijk Schutveld is de kers op de taart na een periode van brainstormen, fotoshoots en keuzes maken. Op welke plek maken we de foto? Welke foto plakken we op de keet? Waar in de wijk organiseren we de onthulling? Dit betrokken groenteam heeft het allemaal zelf bedacht. Het begon een tijd geleden met de vraag hoe zij dichter bij de mensen uit de wijk konden komen te staan. Zodat er meer met elkaar gesproken kon worden over het groen in de wijk als dat nodig was. Burgerparticipatie noemen we dat. “We zaten in de keet en bedachten ons dat het wel leuk zou zijn om onze namen achter op onze shirts te zetten. Dan weet de buurt tenminste hoe we heten”, vertellen de heren. “En als we nou eens een foto van de achterkant maken, net als een voetbalteam. Dan plakken we die op de keet.” Het idee was geboren. “De shoot moest wél op onze favoriete plek plaatsvinden. Bij ’t Duits lijntje in het natuurgebied aan de Corridor vlakbij de A50. Prachtig is het daar. We werken er veel. Zo’n zes maanden per jaar. Net als aan andere ecologische verbindingszones in de gemeente Uden. Nu was het even geen groenonderhoud waar we mee bezig waren, maar poseren voor een fotoshoot. In de bloedhete zon. Maar het was hartstikke leuk om te doen.”

Schutveld
Woensdag 30 augustus was dan eindelijk de dag dat de keet onthuld werd. “Daar hebben we echt naar uit gekeken. En eerlijk, we vonden het best spannend. Dat maak je niet iedere dag mee. We hebben voor een plek midden in Schutveld gekozen. Omringd door huizen. Want we doen het natuurlijk voor de wijkbewoners. Van te voren deelden we flyers uit om er wat bekendheid aan te geven.” Dat heeft geholpen, want er verschijnen zo’n honderd wijkbewoners. Kinderen die wel trek hadden in een ijsje. Ouders van de kids. En bijna alle bewoners die aan het veldje wonen. “Ik had de flyer al klaarliggen op het dressoir, vertelt een wat oudere meneer. “Natuurlijk kom ik even kijken.” Het is één groot feest. Een prachtig einde en tegelijk een begin van fijne contacten tussen wijkbewoners en groenmedewerkers Dave, John, Bernd, Daiharon en Stein.