1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nationale Autodeel Award 2017 voor deelautoproject gemeente Uden, IBN en Area
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nationale Autodeel Award 2017 voor deelautoproject gemeente Uden, IBN en Area

Nationale Autodeel Award 2017 voor deelautoproject gemeente Uden, IBN en Area

07 december 2017

De gemeente Uden heeft de Nationale Autodeel Award 2017 gewonnen voor het concept Uden Duurzaam op Weg: het deelautoproject van de gemeente Uden met Area Wonen en IBN. Een mooi resultaat!

De Nationale Autodeel Award is een initiatief van Natuur & Milieu en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Andere genomineerden waren de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Wageningen. De gemeente Uden heeft de prijs gewonnen omdat de jury het deelautoproject een groot initiatief vindt voor een relatief kleine gemeente. Veel lof ging uit naar de unieke combinatie van de coöperatieve aanpak, de betrokkenheid van inwoners en ondernemers, de sociale impact en de voorbeeldfunctie. Momenteel vindt er een pilot plaats van zes weken onder inwoners uit Uden. De bedoeling is dat alle inwoners van Uden in 2018 de mogelijkheid krijgen om de deelauto's te gebruiken.

Jeroen Smarius, voorzitter van de coöperatie: "Ik ben erg trots op het winnen van deze Award. Met Uden Duurzaam op Weg hebben we een mooie samenwerking gerealiseerd met onze partners Area en IBN. We hopen dat in de nabije toekomst meer bedrijven zich aansluiten bij de coöperatie. Samen kun je echt veel meer."

Uden Duurzaam op weg IBN