1. IBN
  2. Nieuws
  3. FNV bezoekt IBN voor nieuwe cao ‘Aan de slag’
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. FNV bezoekt IBN voor nieuwe cao ‘Aan de slag’

FNV bezoekt IBN voor nieuwe cao ‘Aan de slag’

08 april 2021

Samen bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt. FNV, CNV, VNG en brancheorganisatie Cedris hebben een onderhandelaarsakkoord gesloten voor de nieuwe cao ‘Aan de Slag’. Een historische mijlpaal want nog niet eerder was er een cao voor mensen die vallen onder de Participatiewet.

Om het gesloten onderhandelaarsakkoord kracht bij te zetten en omdat zij willen weten wat sociale ontwikkelbedrijven ervan vinden, brengt het FNV met een estafettetour een bezoek aan alle 92 sociale ontwikkelbedrijven. Op dinsdag 7 april kwam een delegatie bij IBN. Twee Participatiewet-medewerkers van IBN hebben ieder een kraal mogen rijgen aan een ketting waaraan ook de kralen komen van andere ontwikkelbedrijven. Deze ketting staat symbool voor de verbinding tussen alle sociale ontwikkelbedrijven.

Maarten Gielen, algemeen directeur, maakte gebruik van dit moment om  instemming te geven aan het onderhandelaarsakkoord in het kader van de achterbanraadpleging. De nieuwe cao ‘Aan de Slag’ gaat in per 1 juli 2021 en heeft een looptijd tot en met 31 december 2023.

Meer weten over de nieuwe CAO? Klik hier voor meer informatie.

Foto Maarten bezoek FN LinkedIn.jpg