1. IBN
  2. Nieuws
  3. Duurzame inzetbaarheid tijdens sessie van Inspirerend IBN
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Duurzame inzetbaarheid tijdens sessie van Inspirerend IBN

Duurzame inzetbaarheid tijdens sessie van Inspirerend IBN

21 maart 2016

Na de officiële opening van de nieuwe IBN-vestiging in Oss zijn de genodigde ingegaan op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De gasten werden persoonlijk ontvangen in een tot feestzaal omgetoverde productiehal, waar men elkaar direct wist te vinden. In een sfeervolle ambiance verzorgden de medewerkers van IBN Facilitair de partycatering, met culinaire hapjes en drankjes.

Een apetrotse algemeen directeur, Maarten Gielen, sprak de genodigden toe: “De tendens in onze branche is dat men gebouwen sluit. Wij hebben tegen de stroom in dit perceel gekocht en in een recordtijd verbouwd tot het meest duurzame productiepand in de gemeente Oss.”

Kees van Geffen en Maarten Gielen onthulden vervolgens een prachtig kunstwerk. Na het zien van een filmpje over alle diensten die IBN te bieden heeft, sloten de heren de officiële handelingen af met een druk op de rode knop: slingers vlogen door de lucht, waarop een daverend applaus volgde.

Sessie Inspirerend IBN
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, zodat zij fluitend naar hun werk kunnen blijven gaan; daar ging het om tijdens deze speciale bijeenkomst van Inspirerend IBN. Op de informatiemarkt konden de ondernemers zich laten informeren over diverse aandachtsgebieden. Voor specifieke verdieping werden twee inhoudelijke workshops geboden met de titels ‘Verzuim en inkomen duurzaam geregeld’ en ‘Fysieke belasting en vitaliteit’.

Door actief te kijken naar de fysieke belasting van de steeds ouder wordende medewerkers, kan een hoger verzuim en vermindering van productiviteit worden voorkomen. Zijn de huidige werkzaamheden nog de juiste, of moet gekeken worden naar andere werkzaamheden, binnen of buiten de eigen organisatie? Hoe staat het met de werkstress, beroepsziekte nummer 1? En zijn de financiële risico’s van de werkgever voldoende afgedekt?

De deelnemers aan Inspirerend IBN gingen naar huis met tips en meer inzicht in de mogelijkheden om medewerkers beter inzetbaar te houden in hun toekomstige werkende leven.