1. IBN
  2. Nieuws
  3. Bijzondere plaatsingen vanuit Participatiewet
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Bijzondere plaatsingen vanuit Participatiewet

Bijzondere plaatsingen vanuit Participatiewet

21 januari 2016

Gemeente Bernheze, Optimisd en IBN Facilitair starten gezamenlijk met een nieuw project. Vier mensen gaan vanuit de Participatiewet aan de slag met onkruidbestrijding op verharde wegen. Voorheen werd dit machinaal gedaan. Maar omdat chemische bestrijding niet meer mag, kiezen zij nu voor een handmatige werkwijze.

“Op deze manier creëren we ook nog werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Tiny van Schijndel. De manager openbare ruimte van IBN Facilitair vervolgt: “Alle partijen doen een duit in de zak. De gemeente gunt ons dit bestek. Optimisd selecteert de mensen en wij hebben geïnvesteerd in het materiaal. Dankzij onze samenwerking hebben vier mensen een baan met uitzicht op een contract.”

Nog acht in de Maashorst
Gekoppeld aan dit initiatief start er eveneens een traject in recreatiegebied De Maashorst. Daar wordt aan acht mensen de kans geboden om - na geruime tijd van inactiviteit op de arbeidsmarkt - via de Participatiewet weer in het werkritme te komen. Zij gaan aan de slag met natuuronderhoud en in de IBN Groentetuin. Bij een succesvolle plaatsing komen de medewerkers in aanmerking voor een vervolgtraject.

Medewerkers IBN