1. IBN
  2. Nieuws
  3. 555 nieuwe banen door bijzondere samenwerking Veghels bedrijfsleven
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. 555 nieuwe banen door bijzondere samenwerking Veghels bedrijfsleven

555 nieuwe banen door bijzondere samenwerking Veghels bedrijfsleven

01 juni 2016

Ondernemers in Veghel zijn een tikkeltje eigenwijs en nemen het heft in eigen hand om gezamenlijk nieuwe banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen ze via de oprichting van een gezamenlijk dienstencentrum. Een mooi voorbeeld van ondernemerschap, lef, innovatief denken en een warm sociaal hart.

Bek, IBN, Mars Nederland, Sligro Food Group, thyssenkrupp, Vanderlande en Vitaal Bedrijvig Veghel zijn de initiatiefnemers van dit nieuwe samenwerkingsverband. Aanleiding is de nieuwe wetgeving (Participatiewet en quotumregeling) waarin het bedrijfsleven banen dient te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de oprichting van een dienstencentrum proberen de deelnemende bedrijven te voldoen aan de eisen van de quotumregeling: in dit nieuwe centrum kunnen namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan. De intentie tot oprichting van dit dienstencentrum is door de initiatiefnemers symbolisch ondertekend op 27 mei.

Uitbreiding in de toekomst
Het werk dat in het dienstencentrum wordt verricht is afkomstig van de deelnemende bedrijven: dikwijls secundaire, door hen tot dusver vaak uitbestede processen en diensten brengen zij onder bij het dienstencentrum. Hierdoor is een rendabel verdienmodel te maken. Het gaat om werkzaamheden zoals bijvoorbeeld bedrijfswas, vervoersdiensten, bezorgdiensten en schoonmaak. Op termijn kan dit verder uitgebreid worden met andere diensten. Grote organisaties zoals bijvoorbeeld Brabant Zorg hebben hun interesse in deelname aan dit initiatief ook laten blijken. Binnen afzienbare tijd zal deelname voor alle lidbedrijven van de Veghelse ondernemersverenigingen CVO, VMK en EBK worden opengesteld. Wellicht volgen later meerdere vergelijkbare initiatieven in andere regio’s. Ondernemers die er nu al meer van willen weten kunnen contact opnemen met Evert van Summeren, business development IBN, via telefoon 06 18 30 85 82 of Jos van Asten, parkmanager Vitaal Bedrijvig Veghel, telefoon 06 13 44 70 23.

De regelgeving voorziet nog niet helemaal in een dergelijke oplossing, maar de initiatiefnemers willen niet wachten. ‘Kan het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’, zo stellen de Veghelse ondernemers.

Sponsoren IBN