1. IBN
  2. Nieuws
  3. 150-ste Participatiewet medewerker bij IBN in dienst getreden
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. 150-ste Participatiewet medewerker bij IBN in dienst getreden

150-ste Participatiewet medewerker bij IBN in dienst getreden

08 juli 2016

Sinds de start van de Participatiewet zijn al vele kandidaten via IBN aan de slag gegaan. Mevrouw Yesilbas uit Veghel is de 150ste kandidaat die een arbeidsovereenkomst kreeg aangeboden. Een geweldig aantal dat voor algemeen directeur Maarten Gielen een reden was om haar eens in Veghel op te zoeken.

Sinds de start van de Participatiewet zijn al vele kandidaten via IBN aan de slag gegaan. Deze mensen komen bij IBN via de 11 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant. Na een periode van sollicitatie, bemiddeling en proefplaatsing volgt als alles goed is gegaan een arbeidsovereenkomst. Mevrouw Yesilbas uit Veghel is de 150ste kandidaat die een arbeidsovereenkomst kreeg aangeboden. Een geweldig aantal dat samen met 11 gemeenten in Noordoost-Brabant is gerealiseerd. Reden voor algemeen directeur Maarten Gielen om haar in de bloemetjes te zetten.

IBN voert in pilotvorm een deel van de nieuwe Participatiewet uit. Dit doet IBN voor en in nauwe samenwerking met de 11 gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en St. Hubert, Oss, St. Anthonis, Uden en Veghel. Naar verwachting worden er gedurende de rest van dit jaar nog zo’n 200 mensen geplaatst in een proefplaatsing en arbeidsovereenkomst.

Mevrouw Yesilbas is op 1 januari 2016 bij IBN gestart in een proefplaatsing bij IBN Productie en sinds 1 mei heeft zij een dienstverband gekregen. Ze is werkzaam op de IBN-locatie in Veghel waar ze meewerkt aan de productie van gerecycleerde kartonnen designlampen van het Amerikaanse merk Graypants en aan de Raimond-designlampenlijn van het Nederlandse merk Moooi.

Medewerkers IBN