1. IBN
  2. Nieuws
  3. 120 mensen vonden in 2019 een passende baan dankzij IBN, gemeenten en UWV
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. 120 mensen vonden in 2019 een passende baan dankzij IBN, gemeenten en UWV

Viering afronding succesvolle ontwikkeltrajecten 2019

23 januari 2020

Iedereen heeft talent. Dat is een belangrijke pijler in de visie van IBN. Niet iedereen lukt het om die talenten zelf te ontdekken en te benutten. Al 25 jaar maakt IBN zich sterk om mensen die het op eigen kracht niet redden hierbij te helpen door middel van speciale ontwikkeltrajecten. Op woensdag 22 januari 2020 werd bij IBN in Oss stilgestaan bij de afronding van de ontwikkeltrajecten van 2019.

 

Samenwerken in de regio
IBN werkt in de regio nauw samen met gemeenten, UWV, bedrijfsleven en het onderwijs. Samen geven de partijen invulling aan de brede opdracht van de Participatiewet. Naast het helpen met het vinden van een passende werkplek, worden mensen veel nadrukkelijker ondersteund bij hun ontwikkeling en loopbaan en de uitstroom naar een reguliere baan. Hiermee dragen de partners gezamenlijk bij aan het succes van de regio Noordoost Brabant.

Dienstverband binnen of buiten IBN
In een ontwikkeltraject worden mensen opgeleid in een beroep waar werk is. Mensen leren vooral in de praktijk en worden daarbij begeleid door IBN. In 2019 hebben maar liefst 120 mensen een ontwikkeltraject doorlopen bij IBN en zij hebben dit succesvol afgerond. Zij zijn in dienst gekomen bij een andere werkgever of zij hebben bij IBN een dienstverband gekregen voor onbepaalde tijd.
 
Stappen gezet in ontwikkeling
Caroline van den Elsen, directeur van het bedrijfsonderdeel Participatie, opende de bijeenkomst. “Hoe mooi is het om te zien welke stappen jullie hebben gezet in jullie ontwikkeling. Stappen waar iedereen beter van wordt. Leuker werk, meer afwisseling en een groter zelfvertrouwen. Ontwikkeling daar draait het dus om”.  Ook vertelden een paar medewerkers over de ervaringen bij hun nieuwe werkgever en wat het werken daar voor hen betekent. Zij zijn vooral zelfstandiger geworden, zijn vooruit gegaan in de basisvaardigheden zoals de Nederlandse taal en leren nog elke dag. Ze tonen veel inzet voor de werkgever en maken plannen voor de toekomst. 

Attentie ‘Jij gaat als een raket’
Daarna werden de attenties uitgereikt.  Veronique Jamlean, dankzij Gemeente Uden en IBN nu werkzaam als magazijn medewerker bij Wiltec, ontving de eerste attentie uit handen van Caroline van den Elsen. De attentie, een raketlamp uit de serie Doegoods (een eigen label van IBN met duurzame producten gemaakt door medewerkers van IBN) staat symbool voor de ontwikkeling ‘Jij gaat als een raket’.Veronique toont lamp 600x400.jpg