Over IBN Kwekerijen

Kwaliteitsbehoud met UV-B kasdekken

Waar staat IBN Kwekerijen voor?

Stek is een kwetsbaar product dat vraagt om een zorgvuldige en gespecialiseerde aanpak. In de vijfentwintig jaar van haar bestaan heeft IBN Kwekerijen met haar kennis en ervaring een zeer professionele en omvangrijke inrichting gecreëerd, met een optimale groei van een breed assortiment stek als resultaat. Klanten zijn blijvend enthousiast omdat wij de zorg van het arbeidsintensieve stekproces uit handen nemen en door de jaren heen een betrouwbare leverancier zijn gebleken van hoogwaardig bewortelde stek.

Onze organisatie

Goed om te weten

 • 20 miljoen stekken per jaar

  Met een jaarlijkse productie van 20 miljoen stekken horen we tot de top drie van Nederland. Dagelijks zetten we ons ervoor in om die positie waar te maken. De top bereiken is één ding, aan de top blijven vergt voortdurende kwaliteitsverbetering en innovatie op alle mogelijke teeltgebieden.

 • 800 verschillende soorten gewassen

  In onze kassen valt de grote variatie aan gewassen onmiddellijk op. In totaal zijn dat er ruim 800. Grote partijen afgewisseld met kleine. Gemakkelijk stekbare heesters en echte zorgenkindjes. We doen het allemaal. We zijn actief in de marktsegmenten sierheesters, sier- en haagconiferen, snijheesters, klimplanten en kleinfruit. Daarmee bedienen we de hele range aan bedrijven binnen de boomkwekerij: grote en kleine telers. gewassen, allemaal met hun eigen specifieke eisen.

 • 40.000 m2 kassen

  Onze twee locaties in Schaijk en Uden tellen samen 4 ha glas, waarvan 1,5 ha met grondverwarming. Het temperatuurregime is per bed instelbaar.

 • 100.000 stekjes per dag

  Dagelijks maken de 175 medewerkers 100.000 stekjes per dag. Daarom zijn partij-identificatie en locatiebeheer extreem belangrijk. Niet alleen om alle stek terug te kunnen vinden en verwisselingen te voorkomen, maar ook om gewassen met een gelijke teeltbehandeling bij elkaar te kunnen zetten.

 • 250 klanten

  Onze klantenkring bestaat uit 250 klanten waarvan 50 buitenlandse klanten. Een belangrijke factor voor de groei van IBN Kwekerijen in de loop van de tijd is de hechte relatie met de afnemers geweest. Topkwaliteit en maximale klantgerichtheid zorgen ervoor dat we met veel van onze klanten een langdurige relatie hebben opgebouwd.

Kerngegevens IBN Kwekerijen

Medewerkers
Aantal medewerkers bij IBN Productie en IBN Kwekerijen per 31-12-2015: 1.152

Medewerkerstevredenheid
Score medewerkerstevredenheid in 2016: 7,40
In 2015 was de score: 7,44

Klanttevredenheid
Score klanttevredenheid in 2007: 7,8
Score in 2005 was een 7,1 en in 2003 een 7,5  

Kamer van Koophandel
Inschrijfnummer IBN Productie BV Kamer van Koophandel: 17151558.

Rechtsvorm
IBN Kwekerijen is een handelsnaam, onderdeel van IBN Productie BV. IBN Productie BV is een dochter van IBN Holding BV.

maarten bloemen.jpg

"We moeten mensen met een handicap of beperking niet uitsluiten, maar juist inzetten op werk waar ze goed in zijn"

Maarten Bloemen

Eigenaar Sierteeltkwekerij Maarten Bloemen

Lees het verhaal van Maarten