Maarten Bloemen

wortelgroei.jpg
eigenaar sierteeltkwekerij Maarten Bloemen

Nauwe samenwerking bij veeleisende heesters

Sierteeltkwekerij Maarten Bloemen in Venhorst teelt plantgoed van zuurminnende heesters. Veeleisende planten met specifieke eisen bij het stekken. IBN Kwekerijen heeft ruime ervaring met deze gewascategorie.

“We werken voor heel gerenommeerde bedrijven, dus we hebben een naam hoog te houden. We willen alleen het beste materiaal”, vertelt Bloemen. Hij werkt volgens een jaarrond programma waarin veel vastligt, zoals de afgesproken leveringen aan de afnemers. Vervolgens bepaalt het gewas wanneer de pieken in het werk vallen. “Je moet aan de slag als het hout rijp is. In juni zijn bijvoorbeeld Azalea en Leucothoe aan de beurt. Een groot deel van het stekwerk doen we zelf, maar tijdens pieken komen we handen te kort. Dan hebben we een stekbedrijf nodig dat dezelfde kwaliteit als wij weet te behalen. En dat is IBN Kwekerijen”.

Groot voordeel vindt Bloemen dat IBN grote partijen aan kan, zodat al het gesneden stek vers verwerkt kan worden. “En als we onverwacht over de afgesproken hoeveelheden heen gaan, is dat vrijwel altijd mogelijk”, vertelt hij. “Het moet heel raar lopen willen ze iets niet aankunnen. Wij hebben niet de gemakkelijkste gewassen, maar IBN heeft meerdere klanten met zuurminnende heesters. Zij begrijpen de achtergrond van mijn wensen”. Nauwe samenwerking bij veeleisende heesters Sierteeltkwekerij Maarten Bloemen in Venhorst teelt plantgoed van zuurminnende heesters. Veeleisende planten met specifieke eisen bij het stekken. IBN Kwekerijen heeft ruime ervaring met deze gewascategorie. Het valt de kweker altijd op dat medewerkers van IBN zo gemotiveerd zijn en trots op wat ze doen. “Ik vind het belangrijk dat ik een bijdrage kan leveren aan hun werk. We moeten mensen met een handicap of beperking niet uitsluiten, maar juist inzetten op werk waar ze goed in zijn”.