Anton Buitenhuis

wortelgroei.jpg
Klantverhaal Anton Buitenhuis

Constant oog voor verbetering

Kwekerij Anton Buitenhuis in Boskoop werkt al zo’n tien jaar samen met IBN Kwekerijen. Hij waardeert de samenwerking en het meedenken over kwaliteitsverbetering.

“We kopen stek in bij verschillende stekleveranciers: momenteel werken we samen met vier stekbedrijven. Dit is om het risico te spreiden”, vertelt Buitenhuis. “Als het stek hier aankomt in de lente, wordt het opgepot in verschillende maten kweektrays. Vanaf de herfst leveren we het als plantgoed af bij boomkwekerijen die er een leverbare plant van maken”. Hij kweekt een breed sortiment coniferen plantgoed en is daarbij sterk afhankelijk van de kwaliteit van het aangeleverde stek. “Het moet uniform, onkruidvrij en soortecht zijn. De manier van telen voordat het gewortelde stek bij ons komt, is daarom erg belangrijk.”

Bij IBN Kwekerijen koopt hij de zwaarste kwaliteit geworteld stek. “IBN Kwekerijen is erg gemotiveerd om mee te denken om de kwaliteit continu te verbeteren. Ze onderscheiden zich daarmee. Dat is voor ons de reden om met hen samen te werken, want het is best lastig om zulke stekbedrijven te vinden”. Het speciale karakter van IBN is niet de eerste reden om voor dit bedrijf te kiezen, maar wel een mooi extra’tje. “Het is heel mooi dat ze deze mensen met een beperking bij het arbeidsproces betrekken en knap dat ze zo’n stekkwaliteit bereiken. Het klikt goed en we zijn erg tevreden over de samenwerking”.