IBN Vergadercentrum past heel goed binnen MVO

IBN vergadercentrum MVO
Robin Schreuder aan het woord

IBN Vergadercentrum is een geclassificeerde vierhamerlocatie: het voldoet aan hoge professionele standaarden. Daarbij is er veel aandacht voor de medewerkers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Green Key gold certificering toont aan dat we oog hebben voor onze omgeving, op het gebied van milieu. Voor bedrijven die MVO hoog in het vaandel hebben, is IBN Vergadercentrum daarom een ideale businesspartner.

Robin Schreuder, manager IBN Vergadercentrum en horeca: “Voorop staat dat we dienstverlening bieden op professioneel niveau. Onze zalen hebben talloze mogelijkheden en zijn goed geoutilleerd. Ook de catering is van hoge kwaliteit. Dit alles realiseren we met gekwalificeerde medewerkers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit biedt onze relaties de mogelijkheid invulling te geven aan social return. We krijgen veel complimenten over de toewijding die onze medewerkers aan de dag leggen. Sommigen kunnen zich niet uiten, dat is soms hun beperking, maar degenen die het wel kunnen, stralen van trots. Trots omdat ze hier mogen werken. Bij onze gasten blijft dit niet onopgemerkt. We horen vaak terug dat ze zo flexibel en behulpzaam zijn, heel gastgericht. Omdat het puur vanuit henzelf komt, en het geen trucje is, voelen gasten dat het echt is, en dat spreekt hen aan. Om te mogen werken met medewerkers die zo enorm intrinsiek gemotiveerd zijn, geeft een extra dimensie aan mijn werk.”

Green Key is een bekend internationaal keurmerk, dat aangeeft dat een bedrijf meer doet dan wettelijk verplicht is om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. IBN Vergadercentrum is Green Key gold gecertificeerd. “Dat zie je onder andere terug in de energiezuinige verlichting met sensoren, het FSC-papier voor flipovers en notitieblokken, de ecologische schoonmaakmiddelen en toiletbenodigdheden, de zonnecollectoren op onze daken, het minimale waterverbruik en de vergaande afvalscheiding. Daarbij werken we in de horeca met streek- en seizoensgebonden ingrediënten en fairtrade producten.”

Is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een van de speerpunten binnen je organisatie, dan past IBN Vergadercentrum daar dus uitstekend bij. Een vierhamerlocatie, Green Key gold gecertificeerd, met als onderscheidend vermogen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Robin sluit af: “Als je dan weet dat onze medewerkers door het werk veel lekkerder in hun vel zitten, met alle voordelen van dien voor henzelf, hun omgeving en onze maatschappij, wat houd je dan nog tegen?”