1. IBN
  2. Corona
corona-update-ibn 600x320.jpg
  1. IBN
  2. Corona

IBN en Corona

Op deze speciale pagina voor medewerkers kun je lezen hoe we bij IBN omgaan met de Corona ontwikkelingen. Zodra er nieuws is plaatsen we dat op deze pagina. 

Bij IBN houden we natuurlijk al het nieuws rond het coronavirus goed in de gaten. We volgen het advies van het RIVM om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. En we volgen de regels van de Rijksoverheid om weer meer naar een normalere situatie te gaan. We nemen maatregelen om voor iedereen de best passende oplossing te vinden.

Bekijk hier alle maatregelen die we tot nu toe bij IBN hebben genomen

 

Wat je moet doen als je klachten hebt?

In een handig overzicht lees je precies terug wat je moet doen als je klachten hebt. Voor 4 situaties is uitgelegd wat je moet doen. Klik op de button om het overzicht te bekijken.

Overzicht: wat te doen bij klachten

Stappenplan Rijksoverheid: de volgende stap

Om het Coronavirus onder controle te houden, gelden diverse landelijke maatregelen. 

Landelijke regels Rijksoverheid

Je kunt de stappen ook nalezen op de website van de Rijksoverheid.

Verspreiding voorkomen

Het allerbelangrijkste nu is ervoor te zorgen dat verdere verspreiding van het virus wordt voorkomen. Daarom geldt de regel dat wie klachten heeft niet komt werken en ziek wordt gemeld volgende de normale regels en zich laat testen bij de GGD.

Het gaat om de volgende klachten:

  • hoesten
  • verkoudheid
  • koorts (meer dan 38 graden)

Ook als iemand anders in je huishouden benauwd is of koorts heeft, moet je thuisblijven tot de testuitslag van je huisgenoot bekend is.

Wie geen klachten heeft, kan aan het werk: thuis als dat kan, anders op je werkplek waar allerlei maatregelen zijn genomen. Let er vooral ook op dat je 1,5 meter uit de buurt blijft van je collega’s.

Op een speciale website legt Steffie alles uit over het coronavirus. Ze vertelt wat je wel en wat je niet moet doen.Zo kan jij ervoor zorgen dat jij en anderen niet ziek worden.

Bekijk de website 

thumbnail animatie 1280x720.png

Bekijk hier de animatie over de Corona maatregelen. Gemaakt door de stichting lezen en schrijven.

Steun nodig? Praat erover

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Op de website van MIND staan tips en mogelijkheden om in contact te komen met lotgenoten en/of ondersteuning te krijgen van de medewerkers bij MIND.

Bekijk de website van MIND

 

Meer informatie op Ons IBN en in de Ons IBN App 

De belangrijkste regels en maatregelen van IBN vind je op deze speciale site. Op Ons IBN en in de Ons IBN App vind je meer en andere informatie over dit onderwerp (en over andere onderwerpen). Bezoek Ons IBN en in de Ons IBN App dus ook.

Heb je hulp nodig bij Ons IBN of de Ons IBN App? Dan kun je terecht bij het Servicepunt van IBN.

Telefonisch zijn de collega’s van het Servicepunt bereikbaar van 8.00 tot 16.00 uur (telefoon 0413 33 44 44). Je kunt een mail sturen aan servicepunt@ibn.nl