1. IBN
  2. Corona
corona-update-ibn 600x320.jpg
  1. IBN
  2. Corona

IBN en Corona

Op deze speciale pagina voor medewerkers kun je lezen hoe we bij IBN omgaan met de Corona ontwikkelingen. Zodra er nieuws is plaatsen we dat op deze pagina. 

Bij IBN houden we natuurlijk al het nieuws rond het coronavirus goed in de gaten. We volgen het advies van het RIVM om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We nemen maatregelen om voor iedereen de best passende oplossing te vinden.

Bekijk hier alle maatregelen die we tot nu toe bij IBN hebben genomen

Maarten Gielen, algemeen directeur IBN, heeft een persoonlijk bericht voor alle medewerkers.

Maandag 23 maart 2020

Bekijk hier de film

Anders werken

In de verschillende bedrijfsonderdelen wordt hard gewerkt om, ondanks alle zieken en afwezigen, toch het werk dat gedaan kan worden zoveel mogelijk uit te voeren. Onze grootste prioriteit is om verspreiding van het virus verder te voorkomen. Daarnaast proberen we om waar mogelijk het werk door te laten gaan. Op de werkplekken worden speciale maatregelen genomen voor de gezondheid van ons allemaal.

Dat betekent onder meer minimaal 1,5 meter afstand tussen collega’s, dat mensen die dat kunnen thuiswerken, dat overleggen niet doorgaan of telefonisch gebeuren, dat we roosters en planningen steeds aanpassen, dat we proberen de leiding en begeleiding op de verschillende plekken te regelen en constant overleg hebben met klanten, leveranciers en andere partijen. Inkoop van materialen, het uitlevering van producten: niets gebeurt meer vanzelf, alles is anders geworden.

Gelukkig is de sfeer onderling goed. We zijn met z’n allen hard aan het werk en iedereen is bereid om elkaar hier doorheen te helpen. Super! Alle complimenten hiervoor! Ik hoop en vertrouw erop dat we dit de komende tijd kunnen blijven doen. Allemaal veel succes, doorzettingsvermogen en vooral gezondheid gewenst!

Maarten Gielen 
Algemeen directeur

Afstand houden van elkaar

Het is heel belangrijk om afstand te houden van elkaar. Spreek elkaar erop aan als dat niet voldoende gebeurt. Op je werkplek en ook in de kantines. De regel is 1,5 meter tot 2 meter van elkaar. Is het niet voor jezelf, dan wel voor een ander dus doe het!

Andere maatregelen:

Verspreiding voorkomen

Het allerbelangrijkste nu is ervoor te zorgen dat verdere verspreiding van het virus wordt voorkomen. Daarom geldt de regel dat wie klachten heeft niet komt werken en ziek wordt gemeld volgende de normale regels.

Het gaat om de volgende klachten:

  • hoesten
  • verkoudheid
  • koorts (meer dan 38 graden)

Ook als iemand anders in je huishouden koorts heeft, moet je thuisblijven. 

Wie geen klachten heeft, kan aan het werk: thuis als dat kan, anders op je werkplek waar allerlei maatregelen zijn genomen. Let er vooral ook op dat je 1,5 meter tot 2 meter uit de buurt blijft van je collega’s.

In deze animatie legt Steffie alles uit over het coronavirus. Ze vertelt wat je wel en wat je niet moet doen.Zo kan jij ervoor zorgen dat jij en anderen niet ziek worden.

Bekijk de animatie 

thumbnail animatie 1280x720.png

Bekijk hier de animatie over de Corona maatregelen. Gemaakt door de stichting lezen en schrijven.

Meer informatie op Ons IBN

De belangrijkste regels en maatregelen van IBN vind je op deze speciale site. Op Ons IBN vind je meer en andere informatie over dit onderwerp (en over andere onderwerpen). Bezoek Ons IBN dus ook.

Heb je nog niet ingelogd op dit medewerkerportaal en heb je daar hulp bij nodig? Dan kun je terecht bij het Servicepunt van IBN. Houd hierbij wel rekening met de beperkte bezetting van het Servicepunt en de aangepaste openingstijden.

Telefonisch zijn de collega’s van het Servicepunt bereikbaar van 8.00 tot 16.00 uur (telefoon 0413 33 44 44). Je kunt een mail sturen aan servicepunt@ibn.nl