Op deze speciale pagina voor medewerkers kun je lezen hoe we bij IBN omgaan met de Corona ontwikkelingen. Zodra er nieuws is plaatsen we dat op deze pagina.
Bekijk hier alle maatregelen die we tot nu toe bij IBN hebben genomen
Hoe gaan we bij IBN om met de tweede golf van corona? Wat regelt IBN om veilig te werken en wat kun je zelf doen. Algemeen directeur Maarten Gielen en manager Dienstencentrum William van den Broek praten je bij in de allereerste podcast van IBN.
In een handig overzicht lees je precies terug wat je moet doen in verschillende situaties die met corona te maken hebben. Voor 6 situaties is uitgelegd wat je moet doen. Klik op de button om het overzicht te bekijken.
Om het Coronavirus onder controle te houden, gelden diverse landelijke maatregelen.
Landelijke regels Rijksoverheid
Je kunt de stappen ook nalezen op de website van de Rijksoverheid.
Vanaf zaterdag 23 januari is er een avondklok. Tussen 21.00 uur en 04.30 uur mag je niet buiten zijn. Het kan zijn dat jouw werktijden tijdens de avondklok zijn. Dan is er een eigen verklaring en een werkgeversverklaring nodig.
De werkgeversverklaring kun je krijgen via je leidinggevende of consulent. Vraag hem of haar ernaar als je dit nodig hebt voor je werk. Let wel op: Behalve de werkgeversverklaring moet je ook altijd nog zelf een eigen verklaring avondklok invullen en allebei de verklaringen bij je hebben tijdens de avondklok. Het formulier voor de eigen verklaring van de medewerker vind je op Rijksoverheid.nl:
Alle informatie over de avondklok vind je ook op de website van de Rijksoverheid
Regels avondklok Rijksoverheid
Draag een mondkapje op drukke plekken en als je op de productielocatie ergens naar toe gaat lopen. Dit betekent dat je een mondkapje moet dragen als je bij de productielocatie naar binnen komt en als je naar buiten gaat, bij het pauzeren en als je naar het toilet gaat. Belangrijk: volg altijd de aanwijzingen van de leiding op hierover.
Ook op plaatsen waar je op geen enkele manier 1,5 meter afstand kunt bewaren, is het gebruik van een mondkapje verplicht. Bijvoorbeeld bij het volgen van een individuele instructie en in het groepsvervoer. Draag dus ook altijd een mondkapje op drukke plekken en als je je werkplek moet verlaten en ergens naar toe loopt.
Op locatie bij de klant/ inlener worden de regels van de klant/inlener gevolgd.
Het allerbelangrijkste nu is ervoor te zorgen dat verdere verspreiding van het virus wordt voorkomen. Daarom geldt de regel dat wie klachten heeft niet komt werken en ziek wordt gemeld volgende de normale regels en zich laat testen bij de GGD.
Het gaat om de volgende klachten:
Ook als iemand anders in je huishouden benauwd is of koorts heeft, moet je thuisblijven tot de testuitslag van je huisgenoot bekend is.
Wie geen klachten heeft, kan aan het werk: thuis als dat kan, anders op je werkplek waar allerlei maatregelen zijn genomen. Let er vooral ook op dat je 1,5 meter uit de buurt blijft van je collega’s.
Op de website van Steffie wordt alle informatie over Corona duidelijk uitgelegd.
Je kunt daar van alles bekijken het virus, de regels, wat een quarantaine inhoudt, hoe het testen gaat en wat vaccineren inhoudt.
Belijk alle informatie over Corona op de website van Steffie
De eerste mensen hebben al een vaccinatie tegen corona gehad. De vaccinatie beschermt je tegen het coronavirus. Je kan dan dus niet meer heel erg ziek worden van het coronavirus. En op deze manier bescherm je dan ook jouw familie, vrienden, collega’s en de mensen om je heen. Je mag zelf weten of je het vaccin neemt of niet. Mocht je vragen hebben over het vaccin en de vaccinatie, bekijk dan de uitleg van Steffie over de vaccinatie.
Op de website van Pharos staat in diverse talen informatie opgenomen over het coronavirus.
De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Op de website van MIND staan tips en mogelijkheden om in contact te komen met lotgenoten en/of ondersteuning te krijgen van de medewerkers bij MIND.
De belangrijkste regels en maatregelen van IBN vind je op deze speciale site. In de Ons IBN App vind je meer en andere informatie over dit onderwerp (en over andere onderwerpen). Bezoek de Ons IBN App dus ook.
Heb je hulp nodig bij de Ons IBN App? Dan kun je terecht bij het Servicepunt van IBN.
Telefonisch zijn de collega’s van het Servicepunt bereikbaar van 8.00 tot 16.00 uur (telefoon 0413 33 44 44). Je kunt een mail sturen aan servicepunt@ibn.nl