1. IBN
  2. Corona
corona-update-ibn 600x320.jpg
  1. IBN
  2. Corona

IBN en Corona

Op deze speciale pagina voor medewerkers kun je lezen hoe we bij IBN omgaan met de Corona ontwikkelingen. Zodra er nieuws is plaatsen we dat op deze pagina. 

Bij IBN houden we natuurlijk al het nieuws rond het coronavirus goed in de gaten. We volgen het advies van het RIVM om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. En we volgen de regels van de Rijksoverheid om weer meer naar een normalere situatie te gaan. We nemen maatregelen om voor iedereen de best passende oplossing te vinden.

Bekijk hier alle maatregelen die we tot nu toe bij IBN hebben genomen

Wat moet je doen in verschillende situaties die met corona te maken hebben

In een handig overzicht lees je precies terug wat je moet doen in verschillende situaties die met corona te maken hebben. Voor 6 situaties is uitgelegd wat je moet doen. Klik op de button om het overzicht te bekijken.

Overzicht van verschillende situaties

Maatregelen Rijksoverheid

Om het Coronavirus onder controle te houden, gelden diverse landelijke maatregelen. 

Landelijke regels Rijksoverheid

Je kunt de stappen ook nalezen op de website van de Rijksoverheid.

Vaccinatie

Ben jij al gevaccineerd? Of heb je al een oproep gehad en een afspraak gemaakt?

Steeds vaker hoor je mensen hierover praten en dat is natuurlijk goed. Want vaccineren is belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Wil je er meer over weten? Bekijk de informatie over het coronavaccin dan hier.

In de film (hiernaast) wordt meer uitleg gegeven over het maken van een afspraak en de wijze van vaccineren.

Verspreiding voorkomen

Het allerbelangrijkste blijft ervoor te zorgen dat verdere verspreiding van het virus wordt voorkomen. Daarom geldt de regel dat wie klachten heeft niet komt werken en ziek wordt gemeld volgende de normale regels en zich laat testen bij de GGD. Dat geldt ook als je gevaccineerd bent.

Het gaat om de volgende klachten:

  • hoesten
  • verkoudheid
  • koorts (meer dan 38 graden)

Ook als iemand anders in je huishouden benauwd is of koorts heeft, moet je thuisblijven tot de testuitslag van je huisgenoot bekend is. Blijf thuis tot je de testuitslag weet. Is de testuitslag negatief? Dan kun je weer gaan werken. 

Steffie.png

Informatie over Corona duidelijk en eenvoudig uitgelegd

Op de website van Steffie wordt alle informatie over Corona duidelijk uitgelegd.

Je kunt daar van alles bekijken het virus, de regels, wat een quarantaine inhoudt, hoe het testen gaat en wat vaccineren inhoudt.

Belijk alle informatie over Corona op de website van Steffie 

Steffie en vaccinatie.png

Vragen over het vaccin tegen het coronavirus

De eerste mensen hebben al een vaccinatie tegen corona gehad. De vaccinatie beschermt je tegen het coronavirus. Je kan dan dus niet meer heel erg ziek worden van het coronavirus. En op deze manier bescherm je dan ook jouw familie, vrienden, collega’s en de mensen om je heen. Je mag zelf weten of je het vaccin neemt of niet. Mocht je vragen hebben over het vaccin en de vaccinatie, bekijk dan de uitleg van Steffie over de vaccinatie.

Informatie over vaccineren door Steffie

Informatie in diverse talen

Op de website van Pharos staat in diverse talen informatie opgenomen over het coronavirus. 

Bekijk de website 

thumbnail animatie 1280x720.png

Animatie over Corona

Bekijk hier de animatie over de Corona maatregelen. Gemaakt door de stichting lezen en schrijven.

Steun nodig? Praat erover

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Op de website van MIND staan tips en mogelijkheden om in contact te komen met lotgenoten en/of ondersteuning te krijgen van de medewerkers bij MIND.

Bekijk de website van MIND

 

Meer informatie in de Ons IBN App 

De belangrijkste regels en maatregelen van IBN vind je op deze speciale site. In de Ons IBN App vind je meer en andere informatie over dit onderwerp (en over andere onderwerpen). Bezoek de Ons IBN App dus ook.

Heb je hulp nodig bij de Ons IBN App? Dan kun je terecht bij het Servicepunt van IBN.

Telefonisch zijn de collega’s van het Servicepunt bereikbaar van 8.00 tot 16.00 uur (telefoon 0413 33 44 44). Je kunt een mail sturen aan servicepunt@ibn.nl