1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klanten aan het woord
  4. Shahab Anvar
Klanten IBN
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klanten aan het woord
  4. Shahab Anvar

Shahab Anvar

Shahab Anvar komt uit Iran. Vijf jaar geleden is hij vanwege zijn geloofsovertuiging gevlucht naar Nederland. Via Optimisd is Shahab begin 2016 bij IBN terechtgekomen. Hij werd in contact gebracht met Gaby Santegoeds van Ascom Polyester uit Beek en Donk, die op zoek was naar een nieuwe medewerker voor de bediening van de snij- en freesmachine.

Ervaring in het vak

Shahab heeft in Iran een technische opleiding genoten en werkte als installateur van koelinstallaties. “Met de CNC-machine snij ik glasmatten in allerlei vormen. Deze matten worden daarna voorzien van een polyesterhars.”Als er geen snijwerk voorhanden is, werkt Shahab mee in de polyesterproductie. “We maken hier bijvoorbeeld tafels, onderdelen van een vrachtauto en achtbaanwagentjes. Naast deze werkzaamheden houd ik de voorraad bij in het magazijn en zorg ervoor dat iedereen het hier netjes houdt.” Shahab heeft eerst drie maanden op proef gewerkt via IBN. Vervolgens heeft hij een jaarcontract gekregen bij Ascom. “Ik ben heel blij dat ik deze grote kans heb gekregen.”

Sociaal ondernemen

Bij Ascom zijn al sinds jaar en dag mensen werkzaam met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gaby: “In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen vind ik het belangrijk iedereen een kans te geven op werk, ook vluchtelingen. Op een of andere manier lukt het altijd iemand te vinden die jaren bij ons blijft.” Het contact met IBN is al langer geleden gelegd. “Gerrit Timmerman, accountmanager bij IBN, is sinds anderhalf jaar onze contactpersoon. Hij voelt heel goed aan welke mensen bij ons passen. Als iedereen makkelijk zelf een baan zou kunnen vinden, zou IBN er niet zijn. Het gaat daarom altijd met wat hobbeltjes gepaard, maar Gerrit pakt dat goed op en geeft een goede ondersteuning.”

Naast de zakelijke kant vindt Gaby dat Shahab ook een sociale toegevoegde waarde biedt. “Shahab en zijn vrouw doen naast hun baan vrijwilligerswerk bij de bejaarden; daar zouden velen een voorbeeld aan kunnen nemen. En tijdens onze jaarlijkse barbecue nemen ze allerlei lekkere Iranese hapjes mee. Ik vind het gewoon heel leuk om iemand met een andere culturele achtergrond op te nemen in ons team.”

Onderdeel van team

De vrijdagmiddagborrels vindt Shahab erg fijn. “Er werken hier ongeveer vijftien mensen, met wie ik niet allemaal samenwerk. Elke vrijdag om half vijf zitten we hier met z’n allen aan de bar, lekker ontspannen. Dat is een gezellige afsluiting van de week.”