Samen mogelijkheden creëren

Arnoud_04b.jpg

Samen. Dat is het woord waar wij voor staan. Met elkaar in gesprek over de best mogelijke oplossing voor uw bedrijf. We zorgen niet alleen voor de juiste begeleiding van medewerkers, maar kijken ook samen met u hoe uw eigen vakkrachten/specialisten zich gerichter en productiever kunnen inzetten op hun eigenlijke kerntaken.

Samen kijken naar de best mogelijke invulling zodat niet alleen uw medewerkers efficiënter werken, maar u ook kunt voldoen aan de eisen rondom de Participatiewet.

 

Met functiecreatie uw eigen medewerkers efficiënter inzetten

Specialistische medewerkers die eenvoudige taken verrichten waar ze eigenlijk te duur voor zijn. Herkent u dit probleem? Wij bieden hiervoor een oplossing: Functiecreatie!

Efficiënter werken

Functiecreatie houdt in dat u de eenvoudigere werkzaamheden overlaat aan onze medewerkers. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag als werkondersteuner waarbij ze taken overnemen zoals opruim- en schoonmaakwerkzaamheden, het bijhouden van de voorraad, het plaatsen van herhalingsbestellingen, ontvangst en opbergen van goederen en postverwerking.

De voordelen op een rij:

  • U realiseert meer rendement door een goedkopere kracht op eenvoudigere taken in te zetten
  • Uw medewerkers kunnen zich richten op hun primaire taken
  • U voldoet aan de wettelijke voorschriften van de Participatiewet en voorkomt daardoor een quotumheffing
  • U loopt geen risico doordat de medewerker gedetacheerd is en in is dienst bij IBN

Met jobcoaching de juiste persoon op de juiste plek

Wat is er nodig om een medewerker optimaal te laten functioneren op zijn werkplek? Onze jobcoaches adviseren u over werkaanpassingen, eventuele hulpmiddelen en belastbaarheid. Hierbij kijken we naar de werkzaamheden, het werkritme en het menselijke aspect binnen de arbeidsomgeving. De jobcoach adviseert de directe collega’s en het management over wat de medewerker nodig heeft op de werkplek.

Voordeel voor de medewerker: behoud van werk 
Voordeel voor u: de medewerker groeit!

PSO; het sociaal keurmerk

Met het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt een bedrijf zichtbaar wat de bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. PSO weegt zowel de directe als indirecte bijdrage mee.

Alle inspanningen via PSO inzichtelijk

De directe bijdrage is het plaatsen/detacheren van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De indirecte bijdrage is mogelijk bij inkoop en/of uitbesteden van werk bij bedrijven met een PSO-erkenning of een SW-bedrijf.

Ondersteuning bij aanvraag PSO-certificering

Bij IBN Arbeidsintegratie werken verschillende PSO adviseurs. Wij ondersteunen u om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor een PSO-certificering en hoe u er op dit moment al voor staat.

Geïnteresseerd?

De accountmanagers van IBN

Heb je een vraag of wil je de mogelijkheden voor jouw bedrijf bespreken? Bel of mail onze accountmanagers.

Gerrit Timmerman, Corina Kersten, Ernst Salzmann of Gerard van Oss

Bel: 0413 - 28 21 14 of mail: contact@ibn.nl