Andere werkplek

Andere werkplek

Passend werk voor uw medewerker. Daar gaat u als werkgever voor. Ook als uw medewerker door omstandigheden niet meer voldoet aan de functie-eisen of niet meer past binnen uw organisatie. Door samen te werken met IBN is het mogelijk om sneller een nieuwe werkplek voor uw medewerker te realiseren en hiermee onnodige (loon)kosten te vermijden. Onze jarenlange ervaring op het gebied van re-integratie zetten we in voor een optimaal resultaat voor zowel u als de medewerker.

Snel en deskundig poortwachteradvies

Is een van uw medewerkers onverhoopt ziek, dan bent u verantwoordelijk voor de re-integratie en alle inspanningen die daaruit voortvloeien. Dit is opgenomen in de Wet verbetering poortwachter. Voor uw medewerker moet een passende werkplek gezocht worden, binnen uw eigen organisatie of daarbuiten. Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.

1e en 2e spoor

Gedurende de eerste fase, 1e Spoortraject genoemd, onderzoeken wij de mogelijkheden tot re-integratie binnen uw bedrijf. Mocht dat niet lukken, dan wordt het 2e Spoortraject ingezet, waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden van plaatsing bij een ander bedrijf. Daarbij kunnen wij gebruik maken van een uitgebreid netwerk van bedrijven waar wij mee samenwerken. Wij kunnen snel een nieuwe werkplek voor uw medewerker realiseren, zodat u onnodige (loon)kosten vermijdt. Tevens voldoet u daarmee aan de verwachtingen van het UWV, is het mogelijk tijdig te rapporteren en voorkomt u eventuele boetes.

Outplacement: uw medewerker aan de slag bij een ander bedrijf

Voldoet uw medewerker door omstandigheden niet meer aan de functie-eisen of past hij niet meer binnen uw organisatie? Dan helpen we u graag bij het plaatsen van uw medewerker bij een ander bedrijf.

Traject op maat

Met een outplacement re-integratietraject op maat wordt gekeken naar de mogelijkheden voor uw medewerker. Hij krijgt persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Het traject bestaat altijd uit een intake, bemiddeling, aanbodversterking en nazorg. Optioneel vindt er diagnose plaats of wordt een jobcoach ingeschakeld.

Wij zorgen ervoor dat er snel een nieuwe werkplek voor uw medewerker wordt gevonden en u geen onnodige (loon)kosten heeft.

Doordetacheren van oudere medewerkers

Door de vergrijzing heeft u steeds meer oudere medewerkers in dienst. Deze zijn mogelijk minder inzetbaar door zwaar werk of slijtageklachten. 

Ander werk

IBN heeft een oplossing die gebaseerd is op jarenlange ervaring. We kijken naar de mogelijkheden van mensen en naar de wijze waarop zij elders weer inzetbaar zijn voor werk. Er wordt per persoon bekeken of een andere werkwijze, een andere werkplek of werkplekaanpassingen ervoor kunnen zorgen dat iemand weer productief aan het arbeidsproces kan deelnemen.

Minder kosten

Binnen ons netwerk van 750 bedrijven in de regio is het mogelijk om uw medewerker te herplaatsen. Uw medewerker blijft in dienst van uw onderneming en behoudt zo zijn opgebouwde rechten en plichten, maar u krijgt er wel een financiële vergoeding voor terug. Tevens nemen we uw zorgen om te herplaatsen volledig uit handen.

Geïnteresseerd?

De accountmanagers van IBN

Heb je een vraag of wil je de mogelijkheden voor jouw bedrijf bespreken? Bel of mail onze accountmanagers.

Gerrit Timmerman, Corina Kersten, Ernst Salzmann of Gerard van Oss

Bel: 0413 - 28 21 14 of mail: contact@ibn.nl