Linda Faassen - ter Braak

Linda Faassen - te Braak aan het woord
Linda Faassen - ter Braak Quote

“Dat IBN-medewerkers meer doen dan schoffelen, was nieuw voor mij. Ik heb nu een totaal ander beeld van het bedrijf”, aldus Linda Faassen-te Braak. Linda had een uitkering en is vanuit het nieuwe Wajongproject begeleid naar een baan als receptioniste/telefoniste.

Via IBN veel verschillend werk te doen

Toen Linda al aan het werk was als interieurstyliste, werd bij haar een aangeboren heupafwijking vastgesteld. Ze kon haar werk niet meer goed uitvoeren en moest op zoek naar iets anders. Veel werkgevers durfde het risico niet aan. “Terwijl er met mijn handen en hersenen niks mis is”, aldus Linda. “In mei van dit jaar kreeg ik via het UWV een brief van IBN dat ik me kon melden, zodat ze me naar passend werk konden begeleiden. In het begin was ik hier best van overstuur, want schoffelen zag ik niet zitten. Ik ben toch naar de eerste bijeenkomst gegaan en dat was heel positief. Bij en via IBN kun je zoveel verschillend
werk doen! Ik heb deelgenomen aan een training - hoe moet je solliciteren en hoe kun je jezelf presenteren et cetera - en gewerkt in de werkplaats. Deze training was echt leerzaam en ook tips uitwisselen met medekandidaten vond ik heel fijn.”

Dé baan

Na de training volgde een intakegesprek met de consulent. Elke vrijdag ging Linda naar het mobiliteitscentrum in Oss om vacatures te bekijken. “Ik ben bij twee bedrijven op gesprek geweest, samen met mijn consulent. Die ondersteuning vond ik erg fijn. Bij beide bedrijven kon ik beginnen, dus dat was goed voor mijn zelfvertrouwen! Ik was er al zo lang uit, al jaren geen ervaring en zeker niet voor deze vacatures. Dat ze je dan toch een kans willen geven is super! Ik werk nu als receptioniste/telefoniste bij Muller Bouw in Oss. Ik neem de telefoon op, verwijs klanten door en ondersteun in licht administratief werk. Doordat ik de mogelijkheid heb om lopen en zitten af te wisselen, werkt dit heel goed voor mij. Ik zit nog in mijn proefperiode, maar hoop daarna een contract te krijgen.”

Opvang regelen

Thuis heeft Linda wel wat moeten regelen voor de kinderen. “Die moesten opeens naar de opvang en BSO. Dat is voor ons allemaal wennen. Ik moet een stukje zorg overlaten aan een ander. Maar als ik aan het einde van de dag vraag ‘wat was het leukste vandaag’, dan is dat de BSO. Dus ik kan ze daar met een gerust hart naartoe laten gaan.

Ik kijk heel fijn terug op het hele traject en ben erg blij met de baan die ik nu heb. Ik zou het zo weer doen!”